mandag 5. desember 2011

Ukene på Haydom er over..vi forsetter reisen..

Hei, hei alle gode mennesker som befinner i regn/stormfulle Norge.

Blogginnlegg skrevet på torsdag(1desember). Den postet idag, mandag, pga dårlig nettilgang.
Vi(Sophie, Malin og Line) har nettop kommet til Arusha etter 3 uforglemmelige dager på Safari. Marianne befinner seg på veg opp til Kilimanjaro. Vi krysser alle fingrer og tær for at hun har det bra. Marianne: Du er savnet. Vi heier på deg, og er veldig glad i deg:)

Her kommer den siste oppdateringen fra Haydom Hospital. Siden Marianne fyker avgårde til Arusha i morgen, og vi andre på lørdagsmorning - blir dette det siste innlegget herfra. Noen tenker sikkert: Hvorfor skal Marianne dra i morgen? Joda folkens - sprek som hun er, skal hun gå Kilimanjaro. Hun satt her om dagen og leste en blogg fra en som hadde gått denne turen, noe hun fant ikke var for smart. Å lese om isfrost i teltet ga ikke en kjempegod feeling - det er bedre og erfare ting selv, eller hva sier dere?:)
Det er merkelig og tenke at 10 uker allerede er over. Hva har vi gjort på denne tiden her? Det er så masse att vi ikke helt klarer og ta innover oss alle opplevelsene, inntrykkene og erfaringene vi har fått. De får komme etterhvert, men vi setter pris på hvert sekund vi har fått opplevd, både positivt og negativt.

Det er spesielt en opplevelse vi ønsker å dele med dere. Det endte opp i tårer og latter. Kvelden i går(onsdag) endte opp på en måte vi aldri hatt sett føre oss. Vi hadde invitert alle sykepleiestudentene i internatet der vi bor til en sammenkomst, siden vi snart drar. Siden vi ikke ble mer en ca. 30 stk, fant vi ut at en stor BALJE med popcorn, to store kaker, frukt og 1kg sukker til teen(ja, 1kg, det spises sukker her nede). Vi tok RIMELIG feil. Etter 5min var det tomt. Bokstavlig talt. Vi stod litt paffe på siden, og trodde ikke våre egne øyne. Sjokoladepulver som vi hadde igjen(en stor, stor boks), ble også servert. Det var ikke snakk om 1 teskje til hver person. De fylte opp hele glasset med sjokoladepulver og sukker, og spiste dette med skje. Så, aktivitetsnivå var høyt etterpå. Vi danset(både afrikansk dans, og tradisjonell norsk sving). Vi svettet, lo og gråt. Noe så fantastisk. Afrikanere har jammen dansemoves, vi blir "litt" tømmerstokker iforhold - men putt putt.
Da kvelden plutselig gikk mot slutten, sa hun ene damen att de hadde noe de ville gi oss. Vi ble litt satt ut - gi oss? Vi ble stilt ut på gulvet. Musikken ble skrudd på, og de kom dansende ut med fire kangaer(store skjal). Vi ble helt rørt. De danset med disse kangaene, og kom og kledde på oss. For en opplevelse - vi var helt varme i hjertet når vi etter noen timer krøp i sengen. En stor takk til en fantastisk gjeng!!!

Idag(torsdag) har vi fått sagt hade i salaen. Sophie var flink, og tok talen. Vi andre fant ut att vi ikke klarte dette(tårene ville komme). En stor takk til Haydom for en fantastisk mottakelse av oss - vi er mange erfaringer rikere, og føler oss heldige som har fått alle opplevelsene. Vi har vært heldige og fått treft mange nydelige mennesker, som vi vil huske for alltid. TUSENTAKK!

Håper dere nyter DESEMBER. JUHU. Hvor en julestemningen? Vi har over 30grader i dag, men jul - det gleder vi oss til.
STOR JULEKLEM:)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar